Προστιθέμενη Αξία

Προσέγγιση προστιθέμενης αξίας

Η ερευνητική ομάδα Πολιτική Τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας, τον οργανισμό σας ή το φορέα σας με εξειδικευμένη επιστημονική τεχνογνωσία και εμπειρία που μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο έργο και την αποστολή του οργανισμού σας. Επιπλέον των μελών της, η Πολιτική Τεχνολογία έχει πρόσβαση ένα επιλεγμένο και εκτενές δίκτυο συνεργατών.

Επικεντρωνόμαστε στους εξής πυλώνες:

Διοίκηση και ανάλυση ρίσκου

Αφορά στο «risk management» με διεθνώς καθιερωμένα πρότυπα, όπως το ISO31000:2018, το COSO (2017), το πρότυπο του IRM (Institute of Risk Management) και το πρότυπο του IRGC (International Risk Governance Council).

Η ανάλυση κινδύνων και απειλών γίνεται με λογισμικά εργαλεία και προηγμένες μεθόδους απεικόνισης κινδύνων (π.χ. risk matrix,  διάφορες μέθοδοι δενδροειδούς ανάλυσης, κ.α.).

Ταυτόχρονα αξιοποιούμε ειδικές μεθοδολογίες για την ανάλυση ρίσκου σε πολλαπλά οργανικά επίπεδα, όπως και για την ανάλυση ρίσκου νομικής φύσης (legal risk) και τη ανάλυση πολιτικού κινδύνου (political risk).

Ανάλυση διεθνούς περιβάλλοντος

Υπάρχει ειδικευμένη τεχνογνωσία για την ποιοτική και ποσοτική («εμπειρική») ανάλυση των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα διεθνώς. Τέτοιου είδους αναλύσεις είναι χρήσιμες σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται, ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο διεθνές περιβάλλον.

Το δίκτυο των διεθνών αναλυτών μας είναι εκτενές και έχει πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στην ανάλυση του διεθνούς γίγνεσθαι.

Σχεδιασμός και βελτίωση αποδοτικότητας, οργάνωσης και λειτουργίας.

Διαθέτουμε τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και μία φαρέτρα μεθοδολογιών ειδικά για τη λήψη αποφάσεων και τη βελτίωση της λειτουργίας οργανισμών και επιχειρήσεων. Από την ανάλυση και το σχεδιασμό μεμονωμένων διαδικασιών έως την πλήρη (ανα-)διοργάνωση, όπως και τη λήψη αποφάσεων οργανωτικού, ή στρατηγικού χαρακτήρα.

Ειδικά για φορείς που δραστηριοποιούνται στη σφαίρα της δημόσιας πολιτικής διαθέτουμε εργαλεία και τεχνογνωσία για το σχεδιασμό και την ανάλυση δημόσιων πολιτικών.

Εκπαίδευση/επιμόρφωση προστιθέμενης αξίας.

Μπορούμε να οργανώσουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε όλα τα παραπάνω προκειμένου να ενσωματωθούν στο φορέα ή την υπηρεσία σας,  με τον πιο πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Έχουμε πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, την επιμόρφωση στελεχών και τη δια βίου μάθηση και αξιοποιούμε σύγχρονες μεθοδολογίες όπως τα σοβαρά παίγνια και τεχνολογίες εξ αποστάσεως μάθησης για καλύτερα αποτελέσματα και μέγιστη ευελιξία.

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.