Εμπειρία – Συμμετοχή σε έργα

Η Πολιτική Τεχνολογία μέσω του συντονιστή της και των ενεργών μελών της συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει σε διάφορα (συγ-)χρηματοδοτούμενα έργα.

Θεματικές: Ανάλυση δεδομένων, ΕΕ, Εκπαίδευση

  1. Kέντρο Αριστείας Jean Monnet «Visualising, Analysing and Learning about EU Studies – VisuALEU».  Συγχρηματοδοτούμενο απο το ERASMUS+ (2020-2023). Σκοπός του Κέντρου είναι να αποτελέσει διεθνές σημείο αναφοράς και εφαλτήριο γνώσης για το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μέσα από το πρίσμα των Ευρωπαϊκών Σπουδών. Η γνώση αυτή θα διατίθεται ελεύθερα προς όλους μέσω διαδικτύου με εύχρηστες, διαδραστικές, και σύγχρονες τεχνολογίες.
  2. EuroPolA – Ανάλυση δεδομένων δημόσιων πολιτικών της ΕΕ. Συγχρηματοδοτύμενο από το Erasmus+ (2016-2019). Πρόκειται για μία Ενότητα Jean Monnet με έμφαση στη διεπιστημονική προσέγγιση για την ανάλυση δημόσιων πολιτικών. Πολιτικές ΕΕ, δεξιότητες και μεθοδολογία ανάλυσης δεδομένων, Eurostat και χρήση προηγμένων λογισμικών εργαλείων.

Θεματικές: Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

  1. Rewrite your story – ReStory. Συγχρηματοδοτούμενο απο το Erasmus+ (2020-2022). Το Rewrite your story έχει ως στόχο την εξοικείωση φροντιστών/ριών ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας με επιλεγμένες αφηγηματικές τεχνικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που θα εμπλουτίσουν τον τρόπο δουλειάς τους, με απώτερο στόχο να συμβάλουν στην (επαν)ενεργοποίηση και κοινωνική επανένταξη των ηλικιωμένων ατόμων.

Θεματικές: Νέοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  1. Εργαστήρι Πολιτικής. (2011) Αφορά τη συμμετοχή των νέων στα κοινά στις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωστή και ως «Καλλικράτης». [ Ελληνικά | Ρουμάνικα | Αγγλικά ]
  2. Διαβούλευση και Ανάδειξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. (2011) Το Πρόγραμμα αφορά τη συμμετοχή των νέων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των υποστηρικτών δομών, αλλά και των δυνατοτήτων των οργανώσεων της κοινωνίας. Από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία.»
  3. Εργαστήρι Πολιτικής – Φάση ΙΙ. (2012) όπως και το «Εργαστήρι Πολιτικής – Φάση Ι» έχει στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη», μέσα από την ενδυνάμωση ικανοτήτων των νέων ηλικίας 18-30 ετών.
  4. Συμμετοχή και ενδυνάμωση των νέων στα κοινά, με έμφαση στην καταπολέμηση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στην εποχή της κρίσης. (2013) Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής και ενδυνάμωσης των νέων στην αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στην εποχή της κρίσης. Ειδικότερα εστιάζει στο φαινόμενο της σχολικής εγκατάλειψης, η οποία με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα υψηλή στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  5. Εργαστήρι Πολιτικής – ΙΙΙ. (2014) Το πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής ΙΙΙ – Οι Νέοι Ηγούνται Συλλογικής Κοινωνικής Δράσης» αποτελεί συνέχεια του «Εργαστηρίου Πολιτικής Ι & ΙΙ» και εστιάζει στην ανάγκη για την εμβάθυνση και διεύρυνση της μαθησιακής αυτής διαδικασίας ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ένα περιβάλλον υποστηρικτικό για να παίξουν οι νέοι σημαντικό ρόλο και η φωνή τους ν’ ακουστεί στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στο τοπικό επίπεδο.